Jan 22 2014

‘Nr vi pleide tenke p hypoksi i havet

Coastal Pacific Oxygen niver n plummet en gang i ret

Vitenskapsmenn sier at vestkysten har n en canada goose billig hypoxia sesong, eller ddsrssesongen, akkurat som brannsesongen.

Hypoksi er en tilstand der havvannet canada goose importr norge nr sjbunnen har s lave niver av opplst oksygen at organismer som bor der nede canada goose outlet dr.

canada goose salg Crabber David Bailey, som skipper Morningstar II, er canada goose norge forhandler rattlet av nyhetene. Han husker en hypoxia hendelse ut av Newport, Oregon, for et tir siden. Han sier det viser seg ‘som en flip av en canada goose norge nettbutikk bryter.’ canada goose salg

‘Det viser seg som en vende p en bryter,’ sier han.

canada goose victoria ‘Hvis det er krabber i potten, er de’ dde. Rett opp, sier Bailey. Og hvis du er agn p potene, ‘nr du gr ut neste gang, er de’ blanks ‘, de er helt tomme. Krabber har forlatt omrdet. ‘ canada goose victoria

canada goose jakker canada goose i norge dame En canada-goose-jakker hypoxi-hendelse vil drepe alt som ikke kan svmme unna dyr som krabber, sardinker og sjstjerner. canada goose jakker dame

canada goose dame ‘Vi kan n si at Oregon har en hypoksia sesong som brannfesten,’ sier Francis Chan, leder av California Hypoxia Science Task Force. canada goose dame

canada goose jakke dame ‘Hver sommer bor vi p knivens kant, og i mange r krysser vi terskelen i fare, inkludert de siste to rene, sier Chan.’ Nr oksygenivene blir lave nok, kan mange marine organismer som er bundet eller ikke kan bevege seg borte raskt nok, d av oksygen sult. ‘ canada goose jakke dame

canada goose outlet Hypoxi sesongen treffer Oregon, Washington og California vann om sommeren og kan vare fra noen f dager til et par mneder. Noen r pvirker det bare noen f kvadrat miles av havet; andre r er det tusenvis av kvadratkilometer. canada goose outlet

canada goose victoria parka Video tatt av Oregon Department of Fish and Wildlife i 2006 viste dd marine livslping p sjbunnen. canada goose victoria parka

canada goose trillium ‘Disse revene som pleide vre fulle av rockfish, de var alle borte og mye av det marine livet: sjstjernene, sjgurkene. De var dde,’ sier Chan. canada goose trillium

Sprsmlet er n: Hvorfor skjer dette?

canada goose norge ‘En av de mer grunnleggende rsakene er at havet er varmere n og varmere vann har mindre oksygen,’ sier Chan. ‘Og s er den andre delen at en varmere overflate hav, det fungerer som et isolerende teppe.’ canada goose norge

Slik at teppet stopper kaldere canada goose jakke lavt oksygenvann fra stige opp og blande med oksygen i brettet.

Forskere sier klimaendringer ligger bak dette. Havet canada goose jakke oslo har absorbert nesten all den stigende varmen fra klimagassutslipp, og det forventes bli enda varmere i de kommende tirene.

canada goose jakke herre Andre faktorer canada goose salg kan ogs bidra. Oregon State University oceanographer og co leder av Oregon koordinerende rd om havsyring og hypoxia Jack Barth, mener hyere temperaturer ogs senker havstrmmene. Hvis vi kunne se under blgene, sier han, ‘det er mye mer bekymring. canada goose jakke herre

‘Som en analogi, tenk om sommeren da himmelen var fylt med ryk. Dekket hele Stillehavet Nordvest, sier Barth. ‘Nr vi pleide tenke p hypoksi i havet, tenker vi p sm omrder.

canada goose herre ‘Vi’ ser faktisk reell interesse fra fiskefellesskapet. De vet hvordan de skal se p dataene vre og si, ‘Hvor er lagene i havet? Hvor er det hye canada goose norge og lave oksygen?’ Sier Barth. canada goose herre

Barth konstaterer ogs at crabbing og oysterindustrien var foran kurven. ‘De var blant de frste som oppdaget at havet like utenfor kysten endrer seg og pvirket deres levebrd,’ sier Barth. ‘Og de har jobbet med forskere helt siden.’

canada goose jakke Deep Pacific vann 50 miles utenfor kysten har alltid vrt hypoxisk. Og det er neppe overraskende. Vannet der nede tar tir sakte flyte tusenvis av miles fra Japan til vestkysten, alt fra at det er skilt fra oksygen i luften. canada goose jakke

Men i 2002 begynte fiskerne legge merke til hypoksiske farvann som beveger seg nrmere i bare noen f kilometer utenfor kysten.

Chan gikk ut for prve vannet og fant ekstremt lave niver av opplst oksygen over tiotals kvadratkilometer. Fire r senere skjedde det igjen, men over et strre omrde og med lavere oksygeniv.

‘Hypoksi er noe vi sjelden s gjennom hele det 20. rhundre,’ sier Chan, ‘men har sett nesten rlig siden 2002.’

canada goose Den nasjonale oceaniske og atmosfriske administrasjonen har nettopp utstedt et tilskudd for om lag 40 nye oksygensensorer som skal distribueres blant krabbers, slik at de samler data der de setter sine potter. Krabber sier at de ‘er glade for overlevere dataene, men de’ er ikke s sikre p om de avslrer stedets favoritt crabbing-steder, canada goose outlet norge er en tett hemmelighet canada goose.

Barking Dog | Pets

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

footer-image
footer-image
footer-image